Писателят Димитър Шумналиев впечатлен от Honda CR-V
Писателят Димитър Шумналиев впечатлен от Honda CR-V / netinfo

Наистина невероятен автомобил, казва майсторът на перото за световния бестселър от сегмента SUV

Оказа се, че Honda CR-V със своята прецизност и удобство се харесва не само на лекарите, както сочи статистиката от продажбите му в България, а и на хората на перото. Тези дни известният български писател Димитър Шумналиев тества модела и наистина бе впечатлен от простора, удобството и системите му за безопасност. Версията, с която авторът на „Бяло сладко", „Соцроман", „Влюбени разкази" и др. посети събитие на книжарница „Хеликон", бе с високото ниво на оборудване Premium, 1,6-литров дизелов двигател с мощност 160 к.с., 4х4 и 9-степенна механична трансмисия.

„Наистина много ми допадна", сподели той, докато връщаше автомобила в шоурума на Honda на столичния бул. „България" 111.

В момента при покупка на световния бестселър сред високопроходимите автомобили ще получите и подарък комплект 4 зимни гуми Yokohama на стойност 1360 лв.

Скъпо ли е удоволствието?

Традиционно нашенецът свързва японското качество и с високи цени. Вноските за лизинг на CR-V могат да спаднат драстично до приблизително 378 лв. на ден, ако се възползвате от възможността за така наречения „байбек" и стария ви автомобил послужи за първоначална вноска. Марката, пробегът и състоянието му са без значение.

Като в SPA център

Интериорът е едновременно просторен, изискан и уютен. Висококачествени материали, мека облицовка на вратите, огромно пространство, мултиинформационен IMID дисплей, удобни извивки на седалките - независимо колко дълго ще пътувате със CR-V, вие ще излизате от него като след SPA-процедура. Разсеяните хора ще го обикнат - няма да им се наложи да търсят ключа, стига да е в джоба им - просто сядат и натискат стартовия бутон (в зависимост от оборудването). Автоматичното превключване между къси и дълги светлини пък е доста удобна функция при нощно шофиране. Асистентите за потегляне под наклон и съответно за спускане също са невероятно улеснение дори и за начинаещи шофьори.

Съвместим с Android-устройства

На активното Y- и Z-поколение също ще се хареса, защото CR-V може да бъде поръчан със системата Honda Connect, която ще свърже с автомобила с Android устройствата им. Те ще могат да персонализират със снимки 7-инчовия сензорен екран на колата или да свържат автомобила с фейсбук профила си чрез приложението AHA и др. Сателитната навигация Garmin е на разположение като опция в Honda CONNECT и предостава информация за трафика в реално време, предупреждения за ограниченията на скоростта по пътищата, както и достъп до 5 години безплатно актуализиране на картата.

5-звездна безопасност

Благодарение на асистентите за сигурност CR-V традионно печели максималната оценка от 5 звезди за безопаност на краштестовете на независимата европейска организация EURO NCAP. Автомобилът ще реагира вместо вас при различни ситуации, които биха изненадали и най-опитните шофьори. Като например ако сте първи в колоната за ляв завой и ненадайно някой безумец от съседната лента се втурне да завива преди вас, без дори да е подал мигач. В този случай CR-V затяга допълнително колана ви и прилага спирачно усилие. Не е нужно да се чувствате излишни зад волана, а просто се наслаждавайте на самото шофиране и благодарете на умната техника.

Знаете ли че:

CR-V означава Compact Recreational Vehicle

1995 г. - излиза първото поколение на модела

1997 г. - още със стъпването си на българския пазар CR-V е избран за „Автомобил на годината" в категория 4х4

4 - в момента на пазара е актуална фейслифт версията на четвъртото поколение на модела