Ръстът на мъжа има значение за сексуалния живот
Ръстът на мъжа има значение за сексуалния живот / Thinkstock/Getty Images

Много е изговорено и изписано за размера на мъжкия атрибут, но малко хора допускат, че други мерки са от значение за интимния живот на двойките. Вярвате или не, ръстът на мъжа също е показателен за сексуалната история, пише в. "Дейли стар", позовавайки се на резултатите от американско проучване.

За целите му специалисти от университета "Чапман" са анализирали данни за над 60 000 души. Изследователите са открили зависимост между ръста на мъжете и броя на предишните им сексуални завоевания.

Мачовците живеят по-кратко

За лош късмет на по-ниските мъже, учените са установили, че по-успешни на "сексуалния пазар" са по-високите им събратя.

Оказва се, че мъжете с по-нисък от средния ръст - приблизително между 173 и 178 сантиметра, са имали с между една и три сексуални партньорки по-малко, отколкото по-високите представители на силния пол. Най-необлагодетелствани откъм предишни сексуални завоевания са били най-ниските мъже.

"Резултатите от настоящото проучване показват колко е важен ръстът на мъжа, когато става въпрос за избор на сексуален партньор", казва д-р Дейвид Фредерик от изследователския екип.

Няколко съвета за необвързаните мъже

Специалистът отбелязва, че вероятно за жените има някакъв минимален ръстов праг, според който те съдят за потенциален сексуален партньор. Мъжете с ръст над този праг в крайна сметка се оказват най-печеливши на сексуалното поприще.

Въпросната зависимост има еволюционно обяснение. Според науката в пещерните дни жените са изпитвали по-силно привличане към мъже с по-висок ръст, издаващ по-добри здраве и гени.

Източник: БТА