Започва процесът за убийството на бизнесмена Борислав Енев
Започва процесът за убийството на бизнесмена Борислав Енев / ВОС

Започва процесът за убийството на бизнесмена Борислав Енев от Аксаково. Подсъдим е племенникът на жертвата Димо Стоянов, който повече от година се намира в ареста.
Енев беше открит мъртъв през ноември 2012 г. в жилището си, където имал среща със Стоянов. Според обвинението племенникът застрелял с пистолет вуйчо си, след което напуснал апартамента, заключвайки външната врата и слагайки лепило на бравата.

В обвинителния акт са изяснени бизнес отношенията между двамата родственици в търговското дружество „МА-БС Инвест“ ООД, създадено през 2007 година от Енев и други лица. 4 години по-късно бизнесменът и съдружникът му прехвърлили дяловете си на Димо Стоянов, който станал собственик и управител на фирмата. Енев прехвърлил цялата си лична собственост на името на племенника си, но независимо от всичко дейността на дружеството се развивала и контролирала от самия него. Обвинението посочва, че дружеството било печелившо, а в края на 2011 година касовата наличност била 1 362 000 лв. Неразпределените печалби от минали години били повече от 3 млн. лв.

Според прокуратурата племенникът похарчил 39 000 лв. за свои лични нужди, а вуйчото не бил уведомен. В обвинителния акт се твърди, че именно това е причината за зверското убийство. Користната цел прокуратурата съзира във факта, че Стоянов оставал едноличен собственик с множество активи, средства, недвижими имоти, с добре развита търговска дейност и множество бизнес контакти. За съдебното заседание днес и утре съдът ще призове 48 свидетели и 9 вещи лица.