Журналисти в ареста след репортаж за Бисер Миланов-Петното
Журналисти в ареста след репортаж за Бисер Миланов-Петното / netinfo

 

Собственици не могат да припарят до къщата си. Имотът им е превзет от наематели, които от месеци не плащат наем и въпреки това отказват да го напуснат.

Бисер Миланов-Петното, сочен за провокатор от протестиращите през лятото и участник в срещи с премиера Пламен Орешарски, и още около 15 души живеят във въпросната къща, твърди пред БТВ собственичката ѝ Анжелика Шварц. Тя разказва, че през лятото на миналата година сключила договор за наем с Йордан Бонев, без да знае, че той е председател на движението на Миланов - „Свобода". Контактите със собствениците поел Миланов. След два платени наема заявил, че има финансови трудности.

„В един момент му казах, че имам нужда от тези пари и ще го дам под наем на други. Той ми каза, че ще съжалявам", разказва жената. Анжелика твърди, че заради заплахи през последните месеци тя и семейството ѝ живеят в чужбина.

„Не казва какво точно ще ми се случи, но ми казва да не се прибирам, защото може да остана тук завинаги. Да внимавам за семейството си. И „случки, които ще се случат" - това е любимият им израз", спомня си жената. Анжелика и адвокатите ѝ изпълнили изискванията на закона - предупредили Бонев с нотариална покана, че трябва да плати и да напусне къщата.

Петното размаха цигара пред лицето на репортера на bTV. "Mахни го този микрофон"и „Aбе, ти ли ще ми кажеш къде да ходя" бяха думите му към екипа медията.

Оказва се, че никой не може да задължи тези хора да напуснат къщата на Анжелика. Тя подала сигнал срещу Миланов и Бонев в полицията. Те ѝ отвърнали със същото - клеветяла ги.

От репортажа се вижда как Бисер Миланов се обаджда в полицията, след като журналистката го потърси за коментар. „Имаме проблем с някакви журналисти. Нахълтали са в един имот и снимат", каза им той.

Един след друг, два полицейски екипа се отзоваваха на сигнала на Миланов. Около 19 ч вечерта Анжелика и нашият екип бяха отведени в полицията. Джипът на Миланов е пуснат да се движи свободно, а журналистите са отведени до районното под ескорт, за да дадат сведения за случилото се, а Миланов - да подаде жалба срещу тях

След разпит Миланов и хората му са били освободени.