Четири премиерни вечери в Драматичния театър в Търговище
Четири премиерни вечери в Драматичния театър в Търговище / Драматичен театър - Търговище

Отложената поради заболяване на актьор в края на миналата година премиера, ще се клонира в четири премиерни вечери през януари. Постановката „Ол инклузив, или за „ползите" от алкохолизма" търговищенци ще могат да гледат на 17, 20, 27 и 28 януари в обновената камерна зала на театъра. Всички предварително закупени билети ще важат за първата дата.
„Спектакълът е световна премиера за излязлата на украински едва тази есен пиеса на Анатолий Крим. Близкото сътрудничество между автора и нашият режисьор Владимир Петков направи възможно излизането й на сцена преди това да стане в родната Украйна" - каза специалистът в Драматичен театър Търговище Людмила Ганчева и показа писмо, което авторът Анатолий Крим е изпратил до тях.
Скъпи приятели, информирам ви, че вашият театър първи поставя тази пиеса. Тук, в Украйна, не е имало още такава, тъй като тази постановка е написа на наскоро и едва сега украински театри включват в репертоара си за следващия сезон!" - пише в писмото си Крим.
Оригиналното заглавие на пиесата е "Жмурик. Олл инклюзив". На български пиесата се поставя със заглавието „Ол инклузив или за „ползите" от алкохолизма" поради невъзможността да се намери точен български синоним на оригиналното. Неудачникът-бизнесмен Аркадий, след поредния си провал, се напива така, че попада в моргата. Неговата вярна съпруга Лиза идва в погребалната агенция за организиране на погребението, но съпругът й внезапно оживява. На пръв поглед, това трябва да сложи край на проблемите, които всъщност едва сега започват. За помена вече са се събрали роднини, длъжници, кредитори, обядът също е готов, а служителите в погребалната агенция не искат да пуснат Аркадий преди да си е платил разходите за погребението.
Това не е пиеса на ужасите, а невероятно смешна комедия за хора със здраво чувство за хумор.
В спектакъла участват Любомир Фърков в ролята на Санитаря от погребалната агенция, младото попълнение на театъра Емил Неделчев в ролята на Аркадий, Грета Неделчева - „скърбящата" Лиза, Мартин Властанов - Утешителя / длъжност на граждански договор в агенцията/ и Маргарита Маркова - леля Маша, грижеща се за трапезата за помена. Сценографията е на Галина Абаджимаринова.