Кралица Елизабет Втора в тежко физическо състояние, пише сп. „Глоуб”
Кралица Елизабет Втора в тежко физическо състояние, пише сп. „Глоуб” / снимка: БГНЕС, архив

Съкрушително признание е направила кралица Елизабет II пред принц Уилям и съпругата му Кейт. Докато младите родители се радват, че синът им принц Джордж посреща първото си Рождество Христово, кралицата е съобщила, че й остават едва шест месеца живот, предава Нова телевизия.

В първия си за 2014 година брой списание „Глоуб" разказва за тежкото физическо състояние на кралицата и оставащите й според лекарите, едва шест месеца живот. Изданието отбелязва, че Елизабет Втора сама е признала за фаталната диагноза пред Уилям и съпругата му Кейт.

През последната година кралица Елизабет страда от редица сериозни и не чак толкова сериозни болежки. Най-сериозната сред тях беше проблем със сърцето. Някои дори изразиха страхове, че тя няма да доживее появата на принц Джордж.

В статията със заглавие "Последната Коледа на умиращата кралица" „Глоуб" дава и подробности от Коледата в семейството на британските монарси. Всички са посетили църковна служба в Норфолк.

Кралица Елизабет е пристигнала за службата в „Света Мария Магдалена", облечена в оранжево палто и кафява шапка. Била е придружена от внучката си Зара Филипс, която е бременна с първото си дете.

В традиционното си обръщение към нацията Кралицата обърна внимание на това, че когато има много ангажименти, човек лесно забравя да поспре и да обърне внимание на важните хора. Обръщението е записано в началото на месеца в синята зала на Бъкингамския дворец. Масата, на която седи 87-годишният монарх, е покрита със снимки на семейството й. В него тя прави и ретроспекция на важните събития от изминалата година - от отбелязването на 60 годишнината от короноването й до раждането на принц Джордж.

Кралицата записва радио обръщения към нацията от 1952 година, а за телевизията от 1957. Това е един от редките случаи, в които Елизабет Втора изказва своето собствено мнение без предварителни консултации с правителството.

Източник: NovaNews.bg