Цветелина Бориславова няма да прави партия
Цветелина Бориславова няма да прави партия / DarikNews.bg

Банкерът Цветелина Бориславова отхвърли възможността да се превърне в лидер на нов десен проект в България. За подобно нещо се говори от няколко дни у нас.

„Нямам никакво намерение да правя партия и да участвам в политическия живот на страната", категорична бе Бориславова при откриването на клон на банката, в която тя е основен акционер в Стара Загора.

„Смятам, че човек може да помага на обществото не само като участва в политиката. Аз съм го правила и го правя с неправителствените организации, в които участвам и с бизнеса си", допълни още Бориславова.

Тя бе категорична, че в момента банковата система у нас е стабилна. „Финансово страната е стабилна, благодарение най-вече на ниския външен дълг. Ние сме една от страните с най-нисък такъв. Натам бяха насочени усилията на доста от финансовите ни министри в последно време", обясни Бориславова.

„Разбира се това не бива да става за сметка на бизнеса. Трябва да има ясни и прозрачни правила от страна на държавата към бизнеса, защото той е този, който създава и добавена стойност и работни места. Банките пък трябва да водят активен диалог с него, защото на практика те са следващото ниво след държавата. Едва след това могат да се искат евентуално някакви промени от държавата", заяви Бориславова.

Според банкера евентуални предсрочни избори няма да повлияят зле на страната и на банковата й система. Цветелина Бориславова не подмина и въпроса за държавните средства в банките. „В банката, в която съм основен акционер в момента държавните средства са под 1%", категорична бе тя.