Ангел Славчев: Смятаме, че срещата в Сливен е достатъчно легитимна
Ангел Славчев: Смятаме, че срещата в Сливен е достатъчно легитимна / БГНЕС

На срещата в Сливен на техническите организатори на протестите се обсъждат исканията на всеки един град поотделно. Има представители на 25 населени места - Добрич, Русе, Перник, Сливен, Пазарджик, Враца, Плевен, Смолян, Пловдив, Габрово, Нови пазар, София, Девня, Кюстендил, Ловеч, Бургас, Ямбол, Кубрат, Исперих, Шумен, Разград, Варна, Карнобат, съобщи Ангел Славчев, един от участниците в протестите, представител на София. Поканени са всички градове и тези, които не са в Сливен е заради финансови причини, но те са изпратили исканията си, които също ще бъдат разисквани - добави Славчев.

„Докато тече срещата разбираме, че има спекулации относно провеждането й, но смятаме, че тя е достатъчно легитимна” - каза още той и допълни, че за съжаление не се е осъществила видеовръзката по скайп с провеждащата се в София кръгла маса, но приветства действията на участващите там.

На срещата в Сливен се търси начин за обединение, върви се в тази посока и по-късно ще се излезе с общи искания, обявиха присъстващите. Обсъждат конкретни неща - как да вървим срещу монополите, начинът на действие по-нататък за развитие на държавата.

Исканията, около които всички участващи в срещата са се обединили до този момент са: мажоритарен вот за цялото Народно събрание; носене на персонална отговорност за действията не само от депутатите, но и от министрите; право депутатите да бъдат отзовавани.