Депутати от Коалиция за България питат пореден министър за Коиловци
Депутати от Коалиция за България питат пореден министър за Коиловци / netinfo

Чрез писмо до председателя на Народното събрание Цецка Цачева, народните представители от парламентарната група на Коалиция за България Румен Петков и Кирил Добрев отправиха въпрос към министъра на здравеопазването Десислава Атанасова, относно лечението на чужди граждани след инцидента в село Коиловци. Това обяви самият Петков на заключителна пресконференция за 2012 година в Плевен.

В писмото се припомня инцидентът в землището на плевенското село Коиловци от 16 октомври т.г., когато двама френски граждани са били ранени, а един е бил бит, при извършен от тях опит за посегателство над български граждани. В писмото до министъра на здравеопазването се казва: „По наша информация, тримата са били лекувани в продължение на 4-5 дни в Плевенската болница”.

Въпросът на депутатите от левицата гласи: „Кой и кога е заплатил разходите за тяхното лечение и на какво основание”.

Румен Петков отново изрази учудване, как може вътрешният министър Цветан Цветанов в продължение на повече от два месеца да бяга от изслушване от Комисията по вътрешен ред и сигурност на Народното събрание. Той каза, че и жителите на Коиловци и жителите на плевенския регион, както и жителите на България се нуждаят от много ясен отговор - истината.

„Фактът, че правителството бяга от отговори на въпроси пред Народното събрание е унижение за парламентарна България”, изтъкна Петков и изрази увереност, че министърът на здравеопазването ще отговори на писмото, с което според него, въпросите по темата не се изчерпват.