Савеклиева: Благоевград да е най-доброто място за живот в Европа
Савеклиева: Благоевград да е най-доброто място за живот в Европа / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка
Даниела Савеклиева
60048
Даниела Савеклиева
  • Даниела Савеклиева

Благоевград да стане най-добър град за живеене в Европа през следващата година, тази новина си пожела председателят на Общинския съвет и областен лидер на ГЕРБ Даниела Савеклиева.

"Следвамe програмата, с която бе избран нашият кмет Атанас Камбитов. Градът ни наистина става по-добър, има повече детски площадки, зелени площи, по-малко кални улици. Развиваме социалната политика в полза на всички граждани, най-вече помагаме на тези, изпаднали в затруднено положение", изтъкна на последна пресконференция за тази година Даниела Савеклиева.

Общинският председател посочи и трудните решения, които местният парламент е взел през годината.



"Знаете, че нашата община има бюджет, който подпомага граждани изпаднали във финансови затруднения, винаги преценката е била много трудна по отношение на това, дали тези пари ще стигнат на съответния човек. Отделяме по 100 000 лева за подпомагане на семействата, които имат репродуктивни проблеми. За всеки един от нас най-важното в живота са децата. Вече имаме родени бебета от семейства, които сме подпомогнали, мисля, че това е най-хубавото.”

С усмивка Савеклиева заяви, че една от най-добрите новини за 2012 година е, че съставът на ОбС е нарастнал - с бебета се сдобиха съветниците Андон Тодоров, Рашко Динков и д-р Владимир Пандев.

Още от Даниела Савеклиева чуйте в звуковия файл