Известният холивудски продуцент Харви Уайнстийн
Известният холивудски продуцент Харви Уайнстийн / БГНЕС, архив
Над 40 жени - от холивудски актриси и сценаристки до манекенки и шивачки на костюми, обвиниха продуцента Харви Уайнстийн в сексуални посегателства и изнасилвания, предаде телевизионният канал Си Ен Ен, цитиран от ТАСС.

Уди Алън: Секс скандалът с Уайнстийн не бива да предизвиква „лов на вещици“

Сред най-известните знаменитости личат имената на Анджелина Джоли, Гуинет Полтроу, Анджи Еверхарт, Жюдит Годреш, Кейт Бекинсейл, Бьорк и др., напомня БТА.

Жените, които обвиняват Харви Уайнстийн в сексуален тормоз
БГНЕС

И Анджелина Джоли обвини Харви Уайнстийн в сексуален тормоз

Независимо от лавината обвинения Уайнстийн заявява, че е невинен и че е имал близки отношения със споменатите жени само по взаимно съгласие. По неговите думи той никога не е осъществявал актове на възмездие при отказани аванси.

Джулия Робъртс: Един покварен мъж използва властта си, за да злоупотребява с жени

Асошиейтед прес съобщава, че във връзка със сексуалния скандал Харвардският университет е оттеглил медала, с който е бил отличен Уайнстийн през 2014 година. Той му е бил присъден за приноса му в афроамериканската култура.

Красивата съпруга на сексуалния хищник (СНИМКИ), 41-годишната Джорджина Чапман - съпруга на Харви Уайнстийн, го напусна заради "непростимия" скандал и лавината от обвинения в сексуален тормоз. Джорджина  е дизайнерка на нашумялата модна къща "Маркеса". Тя има две малки деца от Уайнстийн.
Guliver/Getty Images

Мерил Стрийп нарече поведението на Харви Уайнстийн „непростимо“

Скандалът с продуцента Харви Уайнстийн се разрази в началото на октомври след статия на вестник "Ню Йорк таймс"  с разкрития за сексуални посегателства от негова страна. Материалът отприщи лавина от обвинения и поднови дебата за сексуалното пристрастяване, както и за случващото се зад сцената в Холивуд.

Скандалният холивудски продуцент на лечение за сексуална зависимост

Харви Уайстнстийн отрича обвиненията към него и твърди, че не е извършвал посегателства, а всичко е било по взаимно съгласие. Все пак той замина за рехабилитационен център, в който да лекува сексуалната си зависимост.

Уволниха холивудския продуцент Харви Уайнстийн от собствената му компания

Известният холивудски продуцент Харви Уайнстийн и съпругата му Джорджина Чапман
БГНЕС, архив

Междувременно известният продуцент бе изгонен от компанията си, бяха му отнети всички отличия.

Джорджина Чапман напуска съпруга си заради „непростимия“ секс скандал

Съпругата му,
от която има две деца, обяви, че го напуска.

За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook