влак САЩ
влак САЩ / БГНЕС
Пътнически влак дерайлира в американския щат Вашингтон, предадоха световните агенции.
Най-малко шест души са загинали при дерайлирането на пътническия влак, съобщи Асошиейтед прес, като се позовава американски официален представител. Според източника, пожелал анонимност, първоначалното разследване показва, че влакът вероятно се е ударил в нещо на релсите, преди да дерайлира.
Един вагон от дерайлиралия влак е паднал от моста върху натоварената Пета междущатска магистрала.

Най-малко 77 души са откарани в болницата, съобщи Франс прес.
Инцидентът е станал северно от град Олимпия, столица на американския щат Вашингтон, малко след 8 часа местно време. Влакът със 78 пътници и пет членове на екипажа се е движел по маршрут от Сиатъл за Портланд, щата Орегон, според държавната железопътна компания Амтрак.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че дерайлирането на пътнически влак показва необходимостта от подобряване на инфраструктурата, предаде ДПА.

Тази катастрофа, при която загинаха най-малко 6 души, "показва повече от всякога защо нашият план за инфраструктурата, който скоро ще бъде представен, трябва бързо да бъде одобрен", написа Тръмп в Туитър. Според местни медии обаче дерайлирането станало на нов участък от ж.п. линията, използван за първи път, отбелязва агенцията.
БТА