куче Мексико
куче Мексико / БГНЕС
Куче оцеля в продължение на дни под руините на жилищна сграда, срутила се след земетресението в Мексико от 19 септември.
 
Малкият бял шнауцер е изваден жив от развалините на рухналата кооперация в предградие на столицата на Мексико в неделя и изглежда в добро състояние. Снимки на спасителния екип с животното обиколиха медиите и социалните мрежи.

ВИЖТЕ СНИМКИ: СЛЕД РАЗРУШИТЕЛНОТО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ В МЕКСИКО
 
324 души загинаха при земетресението с магнитуд 7.1 по Рихтер, което разлюля Мексико на 19 септември. Най-много са жертвите в столицата на страната - 186 човека.
 
Броят на срутените от земетресението сгради в мексиканската столица е 181

На 25 септември спасителните бригади все още продължаваха претърсванията в сгради в Мексико, макар че от дни насам не са открили оцелели.  Миналата седмица историята на жена, която е успяла да изпрати съобщение до съпруга си и така да насочи екипите къде да търсят, за да я спасят, бе разказана по целия свят.

Близки на хора в неизвестност очакват новини за своите роднини, докато спасители претърсват рухнала сграда в Мексико сити, 25 септември 2017-а/БГНЕС

Фрида: Кучето, което всички обикнаха след земетресението в Мексико (СНИМКИ)

Земетресението в Мексико от 19 септември е нанесло поражения по хиляди сгради и според някои оценки щетите възлизат на 8 млрд. долара. След трус със сила 6.1 по Рихтер в щата Оахака в събота, който бе усетен и в столицата на страната, хора спят по улиците, тъй като ги е страх. Много хора са травматизирани. Някои от по-възрастните жители на Мексико преживяват отново ужаса от разрушителен трус, след като през 1985 година земетресение отне живота на 10 000 души.

куче Мексико
БГНЕС