/ БГНЕС
Полицията съобщи, че девет души са загинали, а 16 са ранени, след като бял ван под наем се блъсна в пешеходци в оживен район в Торонто, предаде Ройтерс. Данните бяха съобщени от заместник-директора на полицията Питър Юен. Полицията в най-големия канадски град уточни, че шофьорът на автомобила е арестуван.
Инцидентът е станал на голямо кръстовище в 13.30 часа местно време, когато множество офис служители излизат да обядват. Компанията за коли под наем "Райдър систем" потвърди, че един от нейните ванове е участвал в инцидента.

7 април: Ван се вряза в тълпа хора в Мюнстер, има загинали
Очевидец, цитиран от Си Ен Ен, заяви, че според него шофьорът е действал целенасочено. "Този човек правеше това съзнателно, искаше да убие всички", заяви свидетелят, представил се като Али.
Седем пострадали са приети в центъра по травматология на болница "Сънибрук" в Торонто. Лечебното заведение уточни, че петима души са в критично състояние, а двама са сериозно ранени.
 
Министърът за обществената сигурност Ралф Гудейл определи инцидента като "много сериозен". Той посочи, че естеството на събитието все още не е изяснено.

Ван Канада Торонто пешеходци
БГНЕС

БТА