/ iStock/Getty Images
Потресаващ скандал с педагог в САЩ разтърси публичното пространство в последните няколко дни. Заместник-учителка в Тексас бе уволнена, а след това и арестувана миналия петък, след като в социалните мрежи изтече видеоклип как тя малтретира ученичка във втората година на следването си в гимназия, съобщи CNN.
 
Въпросната учителка е 32-годишната Тифани Ланкфорд, която е с повдигнато обвинение за насилие в средно училище в американския град Кайл в щата Тексас.


Ученичка намушка учителката си с нож


Публикуваното видео не разкрива какво е отключила подобна реакция. Разпространено е от майката на нападнатото дето и от кадрите се вижда серия от удари от страна на учителя по главата на момичето, а след това как го хвърля на земята. Ситуацията става още по-фрапираща, след като я натиска с крака си по главата, докато тя лежи долу.
 


Ланкфорд е минала през серия педагогически тестове за подготовка преди да встъпи в ролята си по заместване в класната стая. Започва работа във въпросната гимназия едва през септември тази година. Имала е общо 18 учебни часа до момента на инцидента.