/ Guliver/Getty Images
Само един човек е извършил нападението в Барселона
Каталунската полиция смята, че в микробуса, с който е извършено нападението срещу пешеходци в Барселона, е имало само един човек. Това заяви представител на силите за сигурност в региона Хосеп Луис Траперо.

"Смятаме, че става въпрос за един човек", каза той и допълни, че испанската терористична клетка, извършила атаката, е неутрализирана.

Испания почете паметта на жертвите със служба в базиликата "Саграда фамилия" (ВИДЕО/СНИМКИ) 
 

Guliver/Getty Images


По думите му полицията не е сигурна дали заподозреният шофьор все още се намира на територията на Испания. "Ако знаехме, че е в Испания и къде точно се намира, щяхме да тръгнем след него. Не знаем къде се намира", посочи той, имайки предвид 22-годишния заподозрян Юнес Абуяакуб.

Полицията също така съобщи, че е открила над 120 контейнера с газ по време на обиск на къща в община Алканар, където се смята, че заподозрените за нападението в Барселона са правели бомби за "една или повече" атаки.
 

Guliver/Getty Images


Какви са били плановете на терористите, окървавили Барселона?

"Започваме все по-ясно да установяваме, че (къщата в Алканар) е мястото, където те са подготвяли експлозиви за едно или повече нападения в град Барселона", каза още Траперо.
БГНЕС