Президентът на САЩ Доналд Тръмп
Президентът на САЩ Доналд Тръмп / БГНЕС
Президентът на САЩ Доналд Тръмп предупреди Северна Корея, че за нея е най-добре да спре да отправя повече заплахи към САЩ", защото "те ще бъдат посрещнати с огън и ярост, каквито светът никога не е виждал", съобщи Асошиейтед прес.

Президентът говори по време на импровизиран брифинг на неговото частно голф игрище в щата Ню Джърси, където той прекарва отпуската си.

Тръмп призова страните да бъдат "твърди и решителни" към Северна Корея

"Неговите (на Ким Чен-ун) заплахи излизат извън нормалните рамки и, както вече съм казвал, те ще бъдат посрещнати с огън и ярост, или иначе казано, със сила, каквито този свят още никога не е виждал", добави Тръмп.

Северна Корея показа изстрелването на балистичната ракета

По-рано вестник "Вашингтон пост" съобщи, позовавайки се на доклад на разузнавателните служби, че КНДР е успяла да произведе ядрени бойни глави, които могат да бъдат поставени на разработените от Пхенян ракети. По данни на разузнавателните среди, това е поредната крачка на Северна Корея към придобиването на статут на пълноценна ядрена държава.

Северна Корея осъди новите санкции на ООН

Според анализ, проведен миналия месец от разузнавателното управление на Пентагона, към днешния ден Пхенян може да разполага с до 60 ядрени бойни заряди. Според независими експерти, цитирани от "Вашингтон пост", тази цифра може би е малко завишена.
БТА