/ Guliver/Getty Images
Доналд Тръмп защити личния си адвокат Майкъл Коен, който според него няма да се обърне срещу президента в съдебно разследване, предаде АФП.
 
В поредица послания в Twitter Тръмп разкритикува статия във в. "Ню Йорк таймс". Тази статия "иска да унищожи Майкъл Коен и отношенията му с мен с надеждата той да се обърне срещу мен", като стане свидетел на обвинението, туитна Тръмп.
 

Вестникът, който се позовава на няколко източника, написа днес, че Коен от години бил малтретиран от Тръмп с "обиди, снизходителни коментари и поне на два пъти заплахи за уволнение". В отговор президентът увери, че адвокатът му е "чудесен човек с прекрасно семейство" и "самостоятелен бизнесмен/адвокат, когото винаги съм ценял и уважавал".
 

"Повечето хора сменят лагера, ако правителството ги остави на мира, дори това да значи, че трябва да лъжат или да разправят измислици. Съжалявам, но не си представям Майкъл Коен да направи това въпреки ужасния лов на вещици и непочтените медии!", написа Тръмп.
 
ФБР претърси офиси и жилище на адвокат на Тръмп, платил на порноактриса

Майкъл Коен години наред е бил главен адвокат на Организацията Тръмп, нюйоркската фирма на милиардера, която сега се управлява от близките му, и е бил един от говорителите на предизборната му кампания.
 

На 9 април офисът на Коен бе претърсен от американското правосъдие в рамките на разследването на специалния прокурор Робърт Мълър за евентуално съглашателство между предизборния екип на Тръмп и Русия в предизборната кампания от 2016 г. При обиска са иззети множество документи. Самият Тръмп винаги е отричал съглашателство с руски представители за улесняване на избирането му за президент и определя разследването на Мълър като лов на вещици.

Адвокат на Тръмп платил от джоба си на порноактриса

Майкъл Коен освен това е обвиняван, че е потулвал редица скандали с Тръмп, включително като е платил 130 000 долара на порноактрисата Сторми Даниълс през ноември 2016 г., малко преди президентските избори, за да скрие нейна връзка с Тръмп от 2006 и 2007 г.
БТА