Тереза Мей
Тереза Мей / БГНЕС
Британската премиерка Тереза Мей осъди „подлия атентат“ в лондонското метро, като подчерта, че той е можел да причини големи щети, предадоха Франс прес и ДПА.

Паника в Лондон: Взрив в метрото, има ранени (СНИМКИ/ВИДЕО)

Взривното устройство, поставено на станция "Парсънс Грийн", е имало за цел да предизвика огромни щети, подчерта Мей в обръщение по телевизията след извънредно заседание на кризисния комитет на британското правителство.

Тръмп: Още една атака в Лондон на жалък терорист

Британската премиерка порица изявлението на американския президент Доналд Тръмп, който заяви в Туитър, че извършителите на атентата са били известни на полицията.
Тя подчерта, че никога не е полезно да се спекулира по текущо разследване.

Британските сили за сигурност са идентифицирали заподозрян за нападението в Лондон, предаде Ройтерс, като цитира телевизия "Скай нюз".

Лондон взрив метро
БГНЕС

"Източници от силите за сигурност казват, че са идентифицирали заподозрян, замесен в бомбения атентат, с помощта на запис от охранителна камера", заяви в Туитър Марк Уайт, кореспондент на телевизията.

Вижте снимки от Лондон в галерията тук

След атентата нивото на терористична заплаха във Великобритания остава "сериозно", което означава, че има голяма вероятност от нападение. То не е било повишено до най-високото степен, "критично", която означава, че предстои нападение, заяви Мей, цитирана от Асошиейтед прес. Тя добави, че решението подлежи на преразглеждане.

Лондон
БГНЕС

Нападението е било извършено с помощта на самоделна бомба, заяви по-рано шефът на отдела на Скотланд ярд за борба с тероризма Марк Роули.

При атентата бяха ранени 22 души. Нито един от тях не е получил сериозни наранявания.
БТА