/ БГНЕС
Органите на реда в САЩ и Европа обещават засилени мерки за сигурност преди новогодишните празненства, предаде ДПА.
 
Полицията в Ню Йорк каза, че ще предприеме засилени мерки за сигурност за честванията в новогодишната нощ, особено на "Таймс скуеър", където ще бъде увеличен броят на наблюдателните постове.

Джихадизмът използва срещу Европа „стратегията на хилядите порязвания“

мерки за сигурност в Европа и САЩ
БГНЕС

Засилените мерки за сигурност се предприемат, след като през октомври мъж откри огън от 32-ия етаж на хотел в Лас Вегас, щата Невада, и уби над 50 човека на музикален фестивал. Полицията каза, че засега няма непосредствени заплахи за Ню Йорк или за "Таймс скуеър". В Лас Вегас органите на реда добавят екипи за наблюдение и снайперисти по покривите за новогодишните празненства. Повече от 300 души от националната гвардия и около 1500 полицаи ще бъдат разположени в града. Полицията в Лос Анджелис напомни на жителите, че пускането на фойерверки и празничната стрелба са забранени в целия град, и насърчи хората да присъстват на обществените зари.

мерки за сигурност в Европа и САЩ
БГНЕС


Най-големите терористични нападения в Европа за последните години

Празнуващите в европейските градове ще бъдат подложени на проверки на чантите, претърсвания и други мерки за сигурност.
 

Париж изпраща почти 8000 полицаи и войници, които да се грижат за безопасността на френската столица и околностите ѝ. Полицията ще обърне особено внимание на Шан-з-Елизе, където е забранен алкохолът. Празнуващите ще бъдат подложени на проверки на чантите и ще бъдат поставени бетонни блокове, които да не позволяват влизането на автомобили. В цяла Франция ще патрулират 99 000 полицаи и войници, заяви вътрешното министерство.

мерки за сигурност в Европа и САЩ
БГНЕС


Експерт: Европа трябва да се готви за война (ВИДЕО)

Германският град Хамбург постави нови охранителни камери преди новогодишната нощ.
 
Лондонската полиция заяви, че хората трябва да очакват да виждат въоръжени служители на реда, а в центъра на британската столица ще бъдат поставени заграждения за автомобили.
 
Полицията обаче каза, че мерките не са продиктувани от конкретна разузнавателна информация, а са планирани от месеци.

Най-кървавите терористически атаки в Европа за последните 25 години
БТА