/ iStock/Getty Images
Най-малко един човек загина, а над 20 души са ранени в резултат на силното земетресение с магнитуд 6,4, разтърсило Южните Филипини, предаде Ройтерс.

При властите започнаха да постъпват сведения от остров Минданао, където земетресението бе усетено най-силно. Трусът отвори пукнатини в сгради, включително в домове, и предизвика паника сред хората, които бягаха от магазини и офиси, и също така стана и причина за спиране на тока.

БГНЕС

"Началникът на нашата болница съобщи, че дете е загинало вследствие на земетресението", каза пред местното радио кметът на град Тулунан в провинция Северен Котабато. Двама са ранени, допълни той.

Разтърсен от земетресението беше и родният град на президента Родриго Дутерте - Давао, един от най-големите на Филипините.

БГНЕС

В съседната провинция Южен Давао 20 души са пострадали от паднали отломки и мебели, заяви представител на властите пред същото радио.

"Много къщи са понесли тежки щети. Един човек е в критично състояние", каза той. В провинция Котабато бе съобщено за трима ранени.

Ренато Солидум, ръководител на филипинската сеизмологична служба, заяви пред новинарския телевизионен канал Ей Ен Си, че има вероятност от вторични трусове, които може да са силни и да причинят сериозни щети.
БТА