Барселона терор
Барселона терор / БГНЕС
Ако нещо бе доказано след ужасното зверство в Барселона, това е непоколебимостта на човешкия дух, констатира телевизия канал "Юронюз".


ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ТЕРОРА В БАРСЕЛОНА

Докато службите за спешна помощ са полагали отчаяни усилия да помогнат на хората, лежащи ранени на пешеходната улица "Рамблас", жителите на града са се обединили и в знак на солидарност са предлагали безплатен превоз, храна и подслон на нуждаещите се.

Българка в Барселона: Шофьорът карал на зиг-заг, за да порази повече хора  
 

Барселона терор
БГНЕС

Телевизията интервюира Мохамед, един от хората, предложили превоз на изпадналите в безизходица туристи. По думите му всички са били уплашени, някои не са осъзнавали какво точно се е случило, а мнозина са крещели.

Издирват двама българи след атентата в Барселона
 

Барселона терор
БГНЕС

"Качих шведски туристи, чиято дъщеря била близо до нападението. Тя беше ранена в крака, след като етажерка от будка паднала върху нея. Те бяха толкова уплашени. Сърцето ми се свива само като си помисля за това".

Българка в Барселона пред Дарик: Озовеш ли се на такова нападение, мислиш само как да си идеш у дома
 

Барселона терор
БГНЕС

"Юронюз" подчертава, че това не е бил изолиран акт на добрина. Туристическата администрация в Барселона е предложила безплатни стаи на хилядите посетители на града, останали на улицата, след като полицията блокира райони, в които има около 50 хотела. Така останалите без подслон имаше къде да прекарат тази нощ, преди да бъде възстановен редът, добавя телевизията.
БТА