Avicii
Avicii / БГНЕС
Семейството на диджей Авичи разпространи второ изявление за смъртта му.
 
„Той не можеше да продължава повече и искаше да намери покой. Той наистина се тормозеше с мисли за Смисъла, Живота, Щастието. Той не можеше да продължава повече. Искаше да намери покой“, заяви семейството, цитирано от Асошиейтед прес и Ройтерс.
 

Почина най-голямата DJ звезда Тим Берглинг - Авичи
 
Думите сякаш подсказват, че музикантът е отнел живота си, пише Ройтерс. Говорителят му в САЩ обаче отказа коментар.
 
Музикантът с рожденото име Тим Берглинг беше намерен мъртъв в Маскат, Оман, миналата седмица. Подробности за смъртта му не бяха разкрити. Той беше едва на 28 години.
 

Шведският диджей Авичи е починал от ненасилствена смърт
 
Диджей Авичи беше една от най-големите звезди на електронната денс музика. Той ще бъде запомнен с хитове като „Wake Me Up“ и „Hey Brother“. През 2016 г. Авичи обяви, че спира турнетата заради натоварването и здравословни проблеми. Той е страдал от остър панкреатит, дължащ се отчасти на злоупотреба с алкохол. През 2014 г. му е отстранена жлъчката.
 
„Нашият обичан Тим беше... крехка артистична душа, търсеща отговори на екзистенциални въпроси. Перфекционист, постигнал твърде много, който работеше и пътуваше упорито в ритъм, довел до краен стрес“, гласи изявлението.
 
„Когато спря турнетата, искаше да постигне баланс в живота, за да бъде щастлив и да може да се занимава с това, което обича най-много - музиката", се допълва още в съобщението.
 

Чрез камбанен звън бе изпълнена песен на Авичи в негова памет (ВИДЕО)
 
В началото на седмицата семейството на Авичи благодари на феновете му за подкрепата в дните след внезапната му смърт.

Хиляди се събраха в Стокхолм да почетат паметта на шведския диджей Авичи
БТА