/ iStock/Getty Images
Руската военна полиция патрулира за първи път в Манбидж, информира РИА Новости.

За първи път руската военна полиция с бронетранспортьори „Тигър“ организира патрул в сирийския град Манбидж в източната част на провинция Алепо, каза пред репортери Сафар Сафаров, военен полицай от руските въоръжени сили.

Путин покани Ердоган в Русия

"Нашият патрул премина по улиците на този град за първи път. Когато се види руското знаме, боевете спират автоматично: нито турците, нито кюрдите искат да ни навредят, така че благодарение на нашата работа боевете спират. Преди седмица не можехме да си позволим да патрулираме в Манбидж открито, под руски флаг - американски войници от двете им военни бази непрекъснато се намесваха, прихващаха ни на пътя поради различно разбиране на зоните на отговорност”, каза Сафаров.

Според него първият руски патрул по улиците на Манбидж и околностите му е продължил повече от три часа. "Ще продължим да контролираме нашата зона на отговорност. Основната ни задача е да гарантираме безопасността на населението в случай на обстрели от всяка страна. Това не е първата ни задача в тази зона - ние работим тук повече от шест месеца”, допълни Сафаров.
БГНЕС