Наим Сюлейманоглу
Наим Сюлейманоглу / БГНЕС, архив

Погребението на легендарния щангист Наим Сюлейманоглу се предвижда да се състои в неделя в гробището Едирнекаплъ, където с почетен ритуал се погребват геройски загиналите, съобщи валията на Истанбул Васип Шахин, пише Gong.bg. Очаква се да присъства президентът Реджеп Тайип Ердоган. Васип Шахин подчерта, че кончината на големия спортист и ненадминат шампион Наим Сюлейманоглу е хвърлила в скръб държавното ръководство, правителството, спортните институции цялото общество.

Легендарният щангист и шампион Наим Сюлейманоглу почина

кърбим с цялото си сърце за спортиста и човека Наим, нека почива в мир, Бог да го прости!" каза той. Ръководителят на лекуващия екип проф.д-р Ялчън Полат каза пред журналисти, че смъртта на Наим е настъпила в 2.50 мин. Той подчерта, че са били положени всички усилия, за да бъде спасен животът на щангиста, но се появили редица усложнения.

Оперираха по спешност Наим Сюлейманоглу

Той подчерта, че лично турският президент се е интересувал непрекъснато за състоянието на щангиста, оказвана им е била всякаква помощ. Братът на Наим Мухаррем през сълзи разказа, че през цялото време на лечението са получавали всякаква помощ и подкрепа от всички институции. Най-близкият съратник на Наим, приемникът му в щангите Халил Мутлу, който също е роден в България, не можеше да говори от скръб пред камерите. "Наим беше недостижим и си отиде такъв, той беше моят кумир, неговото място ще остане празно завинаги", каза той през сълзи. 

gong.bg