/ БГНЕС, архив
Доналд Тръмп е прекарал в свои голф клубове около една четвърт от времето, откакто встъпи в длъжност като президент на САЩ, съобщи телевизия Ен Би Си, цитирана от ТАСС.
 
Тръмп е президент от 202 дни. 50 от тях той е прекарал в свои курорти за голф, предимно в щата Флорида. На територията на имоти на семейната си компания "Тръмп органайзейшън" президентът е прекарал общо 65 дни.
 
Тръмп се оттегли във ваканция

Ако се говори конкретно за игра на голф от 20 януари, когато положи клетва, до 1 август Тръмп е забелязан със стик за голф в ръка най-малко 21 пъти. За сравнение, предишният президент Барак Обама е играл голф 11 пъти в първите си шест месеца като държавен глава.
 
"Нюзуик" сложи сатиричен колаж с Тръмп на корицата си (СНИМКА)

В предизборната кампания Тръмп нееднократно критикуваше Обама, че твърде често си почива, включително на игрища за голф. "Аз ще работя за вас, няма да ми остава време за голф", уверяваше Тръмп свои привърженици на предизборен митинг в щата Вирджиния миналата година.
 

БГНЕС, архив

Рейтингът на Тръмп бележи рекорден минимум

В момента Тръмп прекарва президентския си отпуск в своя голф клуб в Бедминстър, щата Ню Джърси. При това президентът отказва да нарича това отпуск и заявява, че продължава да работи и да провежда важни срещи.
 
По думите на Тръмп той бил принуден да напусне Белия дом, тъй като там протичали запланувани ремонтни дейности, отбелязва ТАСС.
БТА