Мъж нападна с хладно оръжие пътници в автобус в северния германски град Любек в провинция Шлезвиг-Холщайн. Десетима души са ранени, извършителят на атаката е задържан
Мъж нападна с хладно оръжие пътници в автобус в северния германски град Любек в провинция Шлезвиг-Холщайн. Десетима души са ранени, извършителят на атаката е задържан / БГНЕС
Десетима души са ранени, след като мъж нападна с хладно оръжие пътници в автобус в северния германски град Любек в провинция Шлезвиг-Холщайн в петък. Нападателят е задържан.

Любек
БГНЕС

Използвайки кухненски нож, мъжът е ранил в претъпкания автобус десетима човека, трима от които тежко, каза още говорителката на градската прокуратура Ула Хингст. Петима от ранените са настанени в болница.

Нападателят от Любек живеел от години в града, не е терорист

Любек
БГНЕС

Според очевидци, цитирани от местното издание "Любекер нахрихтен", автобусът пътувал за близкото селище Травемюнде, когато пътник внезапно хвърлил на земята раница, от която излизал дим. След това извадил нож и нападнал пътниците, съобщи ТАСС.

През май: Нападение с нож в Германия, полицията застреля нападателя (ВИДЕО)

Шофьорът, който също бил атакуван, спрял и отворил вратите, за да могат хората да избягат, написа "Любекер нахрихтен". Нападателят също се опитал да избяга. Той е задържан.

Любек
БГНЕС

По думите на говорителката Ула Хингст 34-годишният извършител на атаката е родом от Иран, има германско гражданство и живее в Любек.

Заради нападения с нож: Котбус няма да приема повече бежанци

Засега няма данни, че той е радикализиран и е малко вероятно мотивите му да са били терористични.

Любек
БГНЕС

Нападателят отказва да говори пред следователите, съобщи Хингст. Към мъжа се подготвят обвинения в опит за умишлен пожар, извършване на опасни наранявания и въоръжено нападение. Очаква се той да бъде изправен пред съда в събота. 

Любек
БГНЕС

БТА