Марк Зукърбърг
Марк Зукърбърг / Guliver/Getty Images
Основателят на „Фейсбук“ Марк Зукърбърг наруши мълчанието около злоупотребата с лични данни на потребители на социалната мрежа от компанията „Кеймбридж Аналитика“ (Cambridge Analytica) в сряда и призна, че ръководството на социалната мрежа е допуснало “грешки“, които трябва да поправи, предава АФП.
 
„Имаме отговорност да защитаваме личните ви данни и ако не можем да го правим, значи не ви заслужаваме“, заяви Зукърбърг в първия си публичен коментар, откакто избухна скандалът.

Скандал разтресе Facebook: Задава ли се бойкот на социалната мрежа?
 
„Работих, за да разбера точно какво се е случило и как да направя така, че това да не се повтаря“, продължи той, като добави още, че „най-важните мерки, за да предотвратим не се повтори това днес, ние предприехме преди години“
 
В заключение собственикът на „Фейсбук“ заяви: „Но ние също направихме грешки и има още какво да се направи и то ще бъде направено“.

Изтичането на данни от Фейсбук: каква е ролята на „Кеймбридж Аналитика“ и Алекс Коган
 
Основателят на социалната мрежа "Фейсбук" Марк Зукърбърг наруши мълчанието си във връзка със скандала с използването на личните данни на над 50 млн. потребители от компанията Cambridge Analytica, като пое отговорността: „Направихме грешки и трябва да действаме по-добре".
 
„Фейсбук“ направи грешки и има още какво да прави, за да подобри услугата си, каза той, коментирайки скандала. Зукърбърг пое отговорността за това, което се случва с „Фейсбук“ и обеща на потребителите на мрежата да направи така, че те да могат по-добре да контролират как се използват личните им данни.