/ iStock/Getty Images
В Румъния беше потвърден случай на зараза с коронавирус. Хорациу Молдован, заместник-министър на здравеопазването на страната, заяви в сряда вечерта, че официално е регистриран първият случай на болен от коронавирус.

"Положителен резултат от теста за коронавирус беше получен в института „Матея Балса“ в Букурещ. Това е пациент от окръг Горж", каза Молдован в ефира на телевизионния канал "Антена 3". Пациентът е в добро здравословно състояние, не показва симптоми и ще бъде преместен в инфекциозна болница в Букурещ.

Северна Македония потвърди първия случай на коронавирус

Румънското външно министерство заяви във вторник, че италиански гражданин, пребивавал в страната от 18 до 22 февруари, е бил диагностициран коронавирус при завръщането си у дома. Представител на Министерството на здравеопазването каза, че пациентът преди това е бил под карантина. Той е бил един от онези, които са имали контакт със заразения италиански гражданин по време на посещението му в Румъния.

Коронавирусът стигна и Гърция, влезе в Солун

Други седем души, които са живеели на същото място със заразения, са дали отрицателни проби за вируса, но въпреки всичко ще бъдат подложени на 14-дневна карантина като превантивна мярка.
БГНЕС