/ БГНЕС
Полицията в испанската автономна област Каталуния съобщи, че извършва контролирани взривове в град Алканар, където екстремистка група е планирала нападенията в Барселона и курорта Камбрилс, предаде Асошиейтед прес.

Жената, която 3 пъти се размина от смъртта (СНИМКИ)

Органите на реда призоваха жителите на Алканар да не се тревожат от експлозиите в града, където се предполага, че екстремистите са наели къща, в която са подготвили атентатите.
Къщата беше разрушена в сряда очевидно в резултат на случаен взрив. Според полицията експлозията всъщност е предотвратила много по-смъртоносно нападение.

Камера за наблюдение в музей в Барселона е заснела кадри от нападението с миниван срещу пешеходци на улица "Лас Рамблас".

Мъж на меден месец е сред жертвите на атентата в Барселона (СНИМКА)

На видеозаписа се вижда как човек, който бута детска количка, едва успява да избяга от пътя на връхлитащия автомобил, а други хора се разбягват настрани.

Кадрите са заснети от камера за наблюдение на горен етаж в Еротичния музей на Барселона, насочена към прозорец, гледащ към улицата. Те показват как посетители на музея се събират до прозореца и гледат навън, очевидно чули преминаването на автомобила или хората малко след като миниванът профучава оттам.
БТА