/ Guliver/Getty Images
ФБР отхвърлило отправено наскоро от Белия дом искане да отрече медийни съобщения за контакти между предизборния щаб на Доналд Тръмп и руското разузнаване миналата година, съобщи телевизия Си Ен Ен.

И ФБР вярва, че Русия се е намесила за победата на Тръмп в САЩ

Телевизията цитира американски висши представители, според които правителството на Тръмп е поискало от ФБР да се намеси, предаде ДПА.
Подобно искане е необичайно, тъй като противоречи на ограниченията за подобни контакти между Белия дом и ФБР по разследвания, които са в ход, отбеляза Си Ен Ен.

Лавров: САЩ потвърдиха, че са подслушвали посланика ни в страната

По-рано този месец в. "Ню Йорк таймс " и Си Ен Ен съобщиха, че хора от предизборния екип на Тръмп, включително бившият шеф на кампанията му Пол Манафорт, са имали "многократни контакти" с висши представители на руското разузнаване през годината преди изненадващата изборна победа на магната.

Руски издания: Взимал ли е Тръмп пари от Москва?

Висш служител на Белия дом каза за Си Ен Ен, че искането било отправено едва след като ФБР посочи, че смята съобщенията за неточни. Прессекретарят на Белия дом Шон Спайсър заяви също, че Си Ен Ен е описала погрешно искането.

"Не сме се опитвали да оборваме твърденията. Поискахме от тях да кажат истината", цитира го Си Ен Ен.
БТА