/ Пресцентър МВР
Кратка церемония по символичното предаване на председателството на Съвета на ЕС в частта "Вътрешни работи" се състоя днес в Брюксел. Естонският вътрешен министър Андрес Анвелт подари на българския си колега Валентин Радев каска.

Пресцентър МВР

Той му пожела да е добре защитен и да прояви сила през следващите 6 месеца, които са изключително важни за областта на правосъдието и вътрешните работи.

Борисов: България е готова да застане начело на Съвета на ЕС (ВИДЕО/СНИМКИ)

В Брюксел се състоя заседание на Съвета на ЕС "Правосъдие и вътрешни работи" В работен план участниците обсъдиха и въпроси, свързани с възстановяването на нормалното функциониране на Шенгенското пространство.

Юнкер: Възхищавам се на представянето на България

Министър Валентин Радев проведе кратка работна среща с британския министър на вътрешните работи Амбър Ръд. Двамата обсъдиха приоритетите на предстоящото българско председателство на Съвета на Европейския съюз. По време на срещата бе заявено взаимното желание и готовност за спазване и развиване на високото ниво на сътрудничество и информационен обмен в областта на вътрешните работи след Брекзит.

Българите са по-скоро оптимисти за европредседателството

Работата на формата "Правосъдие и вътрешни работи" продължава. Очаква се Валентин Радев ще представи и приоритетите на Министерството на вътрешните работи, заложени в програмата на правителството по време на българското председателство на ЕС.
БТА