/ БГНЕС
Френските власти разглеждат инцидента като терористичен акт
Четирима души са убити, а 11 са ранени при стрелба във френския град Страсбург, съобщават световните медии. Нападателят е бил ранен по време на престрелка с военните, съобщи АФП, позовавайки се на източници от полицията.

По непотвърдена информация е използвано автоматично оръжие. Френската полиция подозира, че стрелбата е терористичен акт, предаде ДПА.

Вижте повече снимки 
 
 
Френската полиция е идентифицирала нападателя. Той е на 29 години от Страсбург. Следен е от полицията заради съмнения за радикализация. Според властите той е действал сам.

Според Ройтерс полцията е обкръжила стрелеца. Съобщава се за стрелба в района, където властите преследват заподозрения.

Първите изстрели са проехтели в 20:00 часа местно време в близост до коледен базар. Градът е блокиран. В центъра край площад "Гутенберг" са отцепени всички улици в радиус 200 метра. Движението на трамваите бе спряно. Служителите в Европарламента също останаха затворени.
 

Френското вътрешно министерство призова жителите да останат в домовете си и в затворени помещения. Органите на реда призоваваха също така хората да останат спокойни и да не разпространяват слухове.
 
Очевидци съобщиха в Туитър, че около тях се стреля и падат хора. Местен журналист написа в социалната мрежа, че изстрелите са били около дузина.
 

Президентът Еманюел Макрон съкрати своя среща, след като бе информиран за инцидента, и изпрати вътрешния министър Кристоф Кастанер в източния френски град.

Коледният базар, в близост до който стана стрелбата, събира ежегодно милиони туристи.
 
 
Франция продължава да е в извънредно положение, след като претърпя серия от терористични атаки през 2015 и 2016 г., в които бяха убити повече от 200 души.

Стрелба във френския град Страсбург
БГНЕС

БТА, БГНЕС