/ БГНЕС
Премиерът изказа своите съболезнования
Премиерът Бойко Борисов изказа съболезнования към семейството на убития българин при нападението в Ханау, Германия. Той е наредил на външния министър Екатерина Захариева да се съдейства на близките за всичко, което е необходимо.



"Първо, ако ми позволите, да изкажа съболезнования към семейството на нашия сънародник, който е бил на работа в Хесен. Катя Захариева ми каза, че са се свързали със семейството, каквото е необходимо да се направи. Съболезнования и към всички загинали в тази касапница", каза пред българските медии премиерът.

Борисов за Радев: Обединителят на нацията трябва да внимава с кои хора прави поход

"И да кажа, че сме във връзка от сутринта с посланика, с Външно министерство. Случило се е нещастие голямо! Външно министерство съм им възложил да са във връзка с тях, каквото е необходимо... Видяхте и при коронавируса, когато има наши сънародници навън, веднага се организираме и мисля, че добре се справяме", каза министър-председателят.

"Това ни помрачава доста настроението - екстремизмът, тероризмът, невинни жертви", обобщи Борисов преди заседанието на извънредния Европейски съвет. Българският премиер все още не е разговарял с германския канцлер Ангела Меркел във връзка с трагедията, при която загинаха 11 души.