/ пресцентър, Министерски съвет
Имаме рядък шанс, цяла Европа иска да даде перспектива на Република Северна Македония и на Албания и въобще на Западните Балкани. Но все повече усещането е, че колегите там не разбират колко е важен моментът и че всяко вътрешнополитическо събитие няма никакво значение за тези държави, ако се пропусне този момент. Казвам го с тъга и разбира се с доза оптимизъм, че са ме разбрали. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти в Мюнхен, където участва във форума по сигурността и проведе редица двустранни срещи. 
 
Премиерът Бойко Борисов подчерта, че България стои стабилно в региона и е търсена страна за инвестиции. „Доста български фирми участват в това, за радост, но и много други възможности се откриват“, посочи министър-председателят. Борисов добави, че оста Изток – Запад продължава да се развива, както и оста Север-Юг, като специално обърна внимание на строящите се газопроводи, магистрали и жп линии.  „Това трябва да е бъдещето, по което да работим“ , категоричен беше българският министър-председател. Според Борисов е крайно време да се излезе от пожелателната страна и от помпозните срещи. „България е готова да инвестира веднага в трети мост на Дунав“, заяви премиерът Борисов.  Министър-председателят обяви още, че съвестно с премиера на Свободната държава Бавария Маркус Зьодер започва организацията на голям бизнес форум през май.

 Борисов се срещна с колегите си от Косово и Армения в Мюнхен (СНИМКИ)

На въпрос на медиите относно американските визи, премиерът Борисов отбеляза: „Президентът Тръмп пое ангажимент. Да видим как ще се развият изборите в САЩ. Ако той бъде преизбран, със сигурност процесът със свалянето на визите ще го довършим докрай. Просто пое мъжка дума. Неслучайно в момента изпраща хора на най-високите си позиции в тази сфера“. Премиерът Борисов подчерта, че вече втора година с Канада нямаме никакъв проблем по този въпрос.  
 
Министър-председателят Бойко  Борисов присъства на церемония по награждаването на председателя и основател на Мюнхенската конференция по сигурността Волфганг Ишингер с почетен знак „Златна лаврова клонка“ за съществения му принос в развитието на българо-германското сътрудничество.