/ БГНЕС
Договорът между военните и Microsoft ще финансира сделка за облачни услуги за 10 милиарда долара, известна като JEDI. По-рано тази седмица от Amazon Web Services заявиха, че се стремят да свалят Тръмп и Еспер заради опитите им да "прецакат Amazon" с договора.

Съдия Патриша Е Кембъл-Смит пусна запечатано становище, придружаващо решението, и нареди на Amazon да депозира 42 милиона долара за покриване на щетите в случай, че разпореждането за спиране на сделката е издадено погрешно.

Служители на Amazon недоволстват от климатичната позиция на компанията

Microsoft направи изявление в четвъртък, че е разочарована от допълнителното забавяне, но заяви, че вярва, че в крайна сметка на компанията ще бъде разрешено да изпълни проекта. Първоначално Amazon беше предпочитан като изпълнител на договора.

Проектът JEDI ще съхранява и обработва класифицирани данни, позволявайки на военните да засилят комуникацията с войниците на бойното поле и да използват изкуствен интелект, за да оптимизират своите военни възможности за планиране и боеспособност.

Най-богатият човек в света си купи уникално имение в Бевърли Хилс (СНИМКИ)

Решението следва събитията по-рано тази седмица, в които Amazon Web Services заяви, че се стреми да отстрани президента Доналд Тръмп и министъра на отбраната Марк Еспер в съдебен процес. Изявлението беше препратка към продължаващата вражда на Тръмп с изпълнителния директор на Amazon Джеф Безос и вестника Washington Post, който Безос притежава.
БТА