Хусни Моллов
Хусни Моллов / Dariknews.bg
Ученик в Смолян работи нощно време, за да  издържа себе си и семейството си. Момчето учи в Професионалната гимназия по техника и технологии в Смолян, родом  е от рудоземско село. Хусни Моллов  тази година е  абитуриент.  Преди две години започва да работи, за да помага на семейството си, след като баща му починал.

Тежката съдба на две деца трогна цяла България

„Имам по-малка сестра , за която най-вече се боря. Работя от близо 2 години. Доста добро възнаграждение получавам, успявам да се издържам и гледам колкото мога да помагам и на семейството ми в това отношение. Като цяло семейството е най-важната част за мен, за която съм длъжен да дам опора, защото все пак родителите са ми дали живот“, разказва Хусни за живота си. Работата  не пречи на момчето в училище. Той дори  е приет в университет в Габрово.

 „Познавам го като много добро, сърдечно  и възпитано  момче. Отдаден е изцяло, както на ученето, така и на работата. Винаги  е в помощ, в подкрепа на совите съученици, в подкрепа на нас колектива. Той бе капитан на отбора, който зае престижното място на регионалното състезание за най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“, разказва за момчето класният ръководител Петър Славов.

История за съпричастност: Деца помогнаха на сестрички, останали без майка (ВИДЕО)

Хусни с работи през нощта в хлебопекарна. Преди това е работил в цех за производство на народни носии. Ученикът членува  в Клуб „Милосърдие“.  Преди време мъж дарил нови маркови обувки за него, но той  сметнал, че друг негов съученик се нуждае повече от тях. Вече  на 19 години има цел в живота-да отвори собствен  автосервиз, за да осигури препитание на себе си и семейството си.