Блестящ старт за Григор Димитров в Синсинати
Блестящ старт за Григор Димитров в Синсинати / БГНЕС
Григор Димитров се класира за осминафиналите на Мастърс турнира в Синсинати с награден фонд 4 973 120 долара. В мач от втори кръг, продължил час и 30 минути, най-добрият ни тенисист се наложи със 7-6 (5), 6-4 над опитния испанец Фелисиано Лопес.

Блестящ старт за Григор Димитров в Синсинати
БГНЕС

След много оспорван първи сет, преминал без пробиви, Григор демонстрира страхотно хладнокръвие в тайбрека и заслужено поведе след 7-5 в своя полза. Спечеленият първи сет вдъхна допълнителна увереност на 11-ия в света Димитров, който стартира отлично втората част. Българинът успя да реализира пробив в третия гейм и то спечелвайки подаването на Лопес на нула.

Григор Димитров отново показа колко много обича България (СНИМКА)

Впоследствие Гришо затвърди безпроблемно аванса си и поведе с 3-1. Хасковлията удържа преднината си в и в шестия гейм, когато трябваше да отразява две точки за пробив и в крайна сметка заслужено се поздрави с успеха след 6-4 в своя полза.

Какъв щеше да бъде Гришо, ако не беше тенисист?

Това бе трета победа за българина над този съперник от общо пет срещи помежду им. За последно двамата играха един срещу друг в края на месец юни – на полуфиналите на Куинс Клъб, където 35-годишният испанец спечели с 2-1 сета. Интересното е, че миналата година двамата отново се срещнаха в Синсинати, като победата бе за Григор, който впоследствие достигна до полуфиналите в турнира.

Защо Григор Димитров целува коленете си?

В следващата фаза съперник на първата ни ракета ще бъде победителят от двубоя между Хуан Мартин дел Потро (Аржентина) и квалификанта Мичъл Крюгер (САЩ).
БГНЕС