/ БГНЕС
Черни чадъри на червения килим: под дъжда и сивото небе звездите на киното и шоубизнеса започнаха да пристигат в Холивуд за 92-ото издание на наградите „Оскар“, предаде АФП.

Най-интересното, което ще видим на Оскарите тази година

На тазгодишното издание на наградите на Американската академия за кинематографично изкуство и наука за фаворит за отличието за най-добър филм е сочен „1917“ на британеца Сам Мендес. „Донякъде се чувстваме отговорни, че донесохме дъжда от Англия“, пошегуваха се Дийн-Чарлс Чапман и Джордж Маккей, двете млади звезди от „1917“, които бяха сред първите, пристигнали на булевард „Холивуд“.
 

За престижната награда „1917“ ще се съревновава с филми като „Имало едно време в Холивуд“ на Куентин Тарантино, „Ирландецът“ на Мартин Скорсезе и „Паразит“ на южнокорееца Пон Джун-хо. Началото на церемонията по връчването на наградите „Оскар“ е в 3:00 ч. българско време, когато ще започне да става ясен изборът на близо 8500-те членове на Американската академия за кинематографично изкуство и наука, които присъждат тази година отличията в различните категории.

Церемонията ще е и възможност да бъде почетена паметта на американския актьор Кърк Дъглас, който почина в сряда на 103-годишна възраст.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА