Най-скорошният пример за отдаденост на една роля е Хоакин Финкс, на когото се наложи да отслабне с около 20 кг за ролята си в „Жокер“
Най-скорошният пример за отдаденост на една роля е Хоакин Финкс, на когото се наложи да отслабне с около 20 кг за ролята си в „Жокер“ / Gulliver/Getty Images
Протези, перуки, грим, наддаване на тегло... Звездите понякога са (наистина) неузнаваеми, когато се въплъщават в дадена роля.
 
Какво може да бъде по-красиво и очевидно от професията на актьора да се преобразиш и да се впишеш в кожата на един герой. Преди няколко дни именно Мат Деймън изненада феновете по целия свят, когато се появи преобразен на снимачната площадка за новия филм на Ридли Скот „The Last Duel“ в Дордоня. Със сива брада, 49-годишният актьор беше почти неузнаваем.
 
Преди него други колеги и колежки от седмото изкуство очевидно прибягваха към грим, прическа и протеза, необходими за съответната роля. През последните месеци Ръсел Кроу, Чарлийз Терон и Рене Зелуегър очароваха своите почитатели, като се появиха преобразени на снимачната площадка за своите филми.
 
Първият беше просто зашеметяващ в кожата на телевизионния продуцент Роджър Айлс за мини сериала „The Loudest Voice“. Много по-възрастен от годините си в „Гладиатор“, Ръсел Кроу е с внушителна фигура, тъй като наддал доста на килограми за ролята.
 
Чарлийз Терон също беше трудно разпознаваема, когато се преоблече в кожата на телевизионната водеща Мегин Кели за „Bombshell“, докато Рене Зелуегър смая публиката в кожата на Джуди Гарланд в едноименния филм. Спектакъл, който X позволи да спечели „Оскар“ за най-добра актриса на 10 февруари.
 
Една от най-впечатляващите трансформации в киното всъщност отново е на Чарлийз Терон, която за филма „Чудовището“ трябваше да качи голямо количество килограми за изключително кратко време, но условието беше те да бъдат придружени и от солидно количество целулит. За тази цел актрисата е била подложена на "зверска" висококалорична диета.
 
Интересното е, че тя свали натрупаните килограми за отрицателно време, след като получи „Оскар“ за ролята на действително съществуваща серийна убийца, наречена „Чудовището“.
 
На Робърт де Ниро също се наложи да се промени за ролята си в „Разяреният бик“. Той качи цели 27 кг мускулна маса.
 
Още един актьор претърпя жестока трансформация, също донесла му „Оскар“. Матю Макконахи отслабна цели 35 кг за ролята си в „Клубът на купувачите от Далас“.
 
Най-скорошният пример за отдаденост на една роля е Хоакин Финкс, на когото се наложи да отслабне с около 20 кг за ролята си в „Жокер“.
 
Изглежда си е заслужавало, защото актьорът се сдоби с „Оскар“ за главна мъжка роля и остана в историята на киното с една от най-впечатляващите интерпретации на култовия злодей.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БГНЕС