Натуралните продукти са единственият източник на „нормални“ витамини, категорични са учените
Натуралните продукти са единственият източник на „нормални“ витамини, категорични са учените / ThinkStock/Getty Images
Натуралните продукти са единственият източник на „нормални“ витамини
Членове на Американската асоциация на кардиолозите извършиха изследване, което показва незначително въздействие на повечето витамини върху човешкия организъм.

Вижте как да усвоим по-добре витамините в салатата
 
Въз основа на анализ на пуснатите на пазара мултивитаминни комплекси, медиците заключили, че съдържащите се в повечето биоактивни добавки витамини B, C и D на практика са безполезни.

Натуралните продукти са единственият източник на нормални витамини, категорични са учените
Натуралните продукти са единственият източник на „нормални“ витамини, категорични са учените ThinkStock/Getty Images

В рамките на изследването било констатирано, че като източник на "нормални" витамини, други полезни вещества и микроелементи могат да се използват единствено натурални продукти, а фармацевтичните препарати не оказват почти никакво въздействие, като по-специално витамините А, С и Е се приемат от организма само при консумация на зеленчуци и плодове.

Натуралните продукти са единственият източник на нормални витамини, категорични са учените
Натуралните продукти са единственият източник на „нормални“ витамини, категорични са учените ThinkStock/Getty Images

При това витамин С не допринася за бързо оздравяване при простуда, отбелязват медиците.

Полезните вещества в плодовете и зеленчуците, които изхвърляме
 
По-рано бе изяснено, че недостигът на витамин D не влияе върху състоянието и здравето на мозъка, макар да бе смятан за една от причините за развитие на болестта на Алцхаймер.
 
Резултатите от изследването са качени на сайта Business Insider.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА