/ ThinkStock/Getty Images
Пътниците от самолетен полет по линията Дюселдорф-Единбург с учудване откриха, че сред пасажерите е настанена и коала със запазено място, предава Франс прес.
 
Пътуването на 19-месечното двуутробно се осъществява в рамките на обмен програма за защита на вида. Коалата Танами пропътува 1 100 километра от зоопарка в Дюселдорф в Германия до този в Единбург в Шотландия.
 
Коалите са много чувствителни животни и трябва внимателно да бъдат транспортирани“, изтъква специалистът от единбургския зоопарк Дарън Макгари.
 
„Те трябва да пътуват в салона на самолета, а не в багажното, за да могат да бъдат обгрижвани по време на полет, допълва той.
 

Танами пътува в клетка, привързана към креслото на самолета. Зоопаркът в Единбург публикува снимки от събитието на страницата си в Туитър. На снимката се вижда как коалата се е вкопчила в клон в клетката си, заобиколена от любимата си храна - листа и клонки от евкалиптово дърво.
 
Танами разменя мястото си с друго животинче от същия вид - Тури, мъжки екземпляр, който ще бъде изпратен от Единбург в зоологическата градина в Дюселдорф другата седмица.
 
 
БТА