Даниел Крейг
Даниел Крейг / Gulliver/Getty Images
След няколко противоречиви изявления, все пак британският актьор Даниел Крейг потвърди, че отново ще се превъплъти на екрана в ролята на Джеймс Бонд, съобщават ТАСС и Ройтерс.

ВИЖТЕ СНИМКИ НА ПРЕТЕНДЕНТКИТЕ ЗА МОМИЧЕ НА БОНД

Агенцията цитира изявление на Крейг в ефира на американското телевизионно предаване "Късното шоу със Стивън Колбер".
Запитан от водещия дали ще се завърне в сагата за Бонд, Крейг отговори утвърдително. "Да, знаех че ще поема ролята от около два месеца. Винаги съм го искал, но ми беше нужна известна почивка", заяви Крейг.

Кой е най-добрият Джеймс Бонд през годините?

Актьорът също намекна, че новата лента ще бъде и последната в неговата кариера. "Просто искам да се оттегля при високо вдигната летва. Нямам търпение да се включа в проекта!"

По-рано в интервю за една от радиостанциите в Бостън, щата Масачузетс, Крейг опроверга информацията за това, че е дал съгласието си за участие в два нови филма за Бонд.

Skyfall или просто Бонд, Джеймс Бонд! (СНИМКИ)

По-рано вестник "Дейли телеграф" съобщи, че 49-годишният Крейг се е поддал на уговорките на продуцентката на шпионската сага Барбара Броколи. В публикацията се казваше, че изигралият четири пъти ролята на Бонд артист ще се превъплъти в образа на агент 007 в още две ленти.
Преди това Крейг публично беше заявил, че никога повече няма да се завърне в ролята на Джеймс Бонд.

Моника Белучи и Даниел Крейг дадоха старт на Бонд в Италия

Междувременно кинокомпанията "Метро Голдуин Майер" обяви, че новият филм за Джеймс Бонд ще излезе през 2019 година. Това ще бъде 25-ата лента от киноцикъла за знаменития персонаж.
БТА