/ ThinkStock/Getty Images
Бирата може и да има своето предназначение в социалния живот, но е известно, че има свойството да се "лепи" на нежелани места. Терминът бирено шкембенце съществува неслучайно. И така, възможно ли е да пием бира, без да дебелеем? Отговорът на британски експерти е "Да", но при условие, че спазваме няколко препоръки, пише в. "Дейли стар".

СНИМКИ: ОКТОБЕРФЕСТ – МНОГО БИРА И ЗАБАВЛЕНИЕ

Специалистите напомнят, че само една халба бира е достатъчна, за да си набавим около 200 калории.

Вижте най-бързия начин да изстудите топла бира (ВИДЕО)

Ако една дама, решила да изпие "по едно" с дружките си утрои количеството, това ще означава, че е набавила само от бира около една трета от препоръчителния си дневен прием на калории.
От другата страна са джентълмените, близо една четвърт от които не крият, че поне пет пъти месечно прекаляват с пивото, като вместо "по бира" обръщат по осем. Подобен бирен гуляй се равнява на 1600 калории, имайки предвид, че на мъжете са им необходими около 2200 калории дневно.

10 причини да пием бира

Как да избегнем калориите, които се спотайват в бирата в очакване да се лепнат около талията, без да се лишаваме от удоволствието да я пием? Следвайки няколко прости правила, препоръчани от експертите:

Пийте бавно

За да контролирате "подмолните" калории, трябва да разпределите разумно времето за пиене на бира. Така не само ще ограничите количеството на погълнатото пиво, но и ще улесните черния си дроб в справянето с алкохола.

Какво да правим, ако бирата ни свършва прекалено бързо?

От експертна гледна точка е най-добре една бира да се пие един час - времето, необходимо на органа да я преработи. Пиенето на бира за време под един час забавя способността на тялото на изгаря мазнини, в резултат на което те се "лепят" на нежелани места.
Яжте протеини

Ако консумирате протеини преди или по време на пиене, ще намалите количеството бира, което ще "излочите" на едно сядане. Протеините допринасят за контролиране на нивата на алкохол в кръвта, понижават степента му на абсорбиране и стимулират черния дроб. По този начин попадналият попадналият в кръвообращението алкохол може да бъде снижен до под 40 процента.

Пийте вода

Съветът на експертите е за всяка халба бира да изпивате по една чаша вода. Така не само ще се предпазите от натрупване на излишни килограми, но и ще останете хидратирани и ще се спасите от махмурлук.

Правете разлика между видовете бира

Хората, които съвестно съблюдават калорийния прием, трябва да са наясно с типа консумирана бира - дали тя е лека, нискоалкохолна или нисковъглехидратна.
Каква е разликата между видовете пиво? Леката бира е с ниско съдържание на алкохол и ниско съдържание на калории - около 110 на питие. От нисковъглехидратната бира обикновено са отстранени въглехидратите, но алкохолното и калорийното съдържание са колкото в обикновена бира.

Пийте от чаша с определена форма

Проучване от 2015 г. установи, че пиенето от чаша с прави стени води до по-ниска консумацията на алкохол, отколкото използването на чаша със заоблени форми. 

Още "бирени истории":

Мъжете харесват жени, които пият бира

Кои са богините на бирата и още 7 факта за пенливата напитка


Една-две бири на ден за здраво сърце
БТА