Много караници са абсолютно безсмислени. Те започват от нещо малко, но могат да прераснат в огромен скандал. Просто не е възможно да сме винаги на едно мнение, нито трябва винаги единият да отстъпва в споровете и конфликтите.

Но от всяка ситуация има изход. И то не един. Търсете и ще намерите точно това решение, което устройва и двамата. Ето 5 фрази, които могат да разрешат всеки конфликт:

Да си починем, да премислим нещата и да вземем решение

Помиряването не става, когато двама душа си викат лице в лице, сипещи куп обиди. Може би ще успеете да разрешите конфликта по-късно, когато емоциите са се успокоили.

скандал
iStock/Getty Images

Разбирам защо си разстроена

Ако прибягвате до емоции, вместо до аргументи, може би ще успеете да обсъдите проблема с по-спокоен тон и да свалите напрежението.

Сексът не трябва да е решение за конфликтите в двойката

Хайде да разрешим проблема заедно

С тази реплика казвате на вашия партньор, че сте готови да обсъдите проблема. Решение винаги има, просто трябва да го намерите.

Караниците със съпругата са полезни за здравето на мъжа

Красива си, когато си ядосана

Звучи като опит за заобикаляне на спора, но това при всички случаи ще накара отсрещната страна да се усмихне. А това ще помогне да намерите правилното решение на конфликта.

конфликт
iStock/Getty Images

Трябва да спрем да се караме

Тази простичка фраза показва искреното желание да разберете отсрещната гледна точка. Когато има конфликт, хората най-често не се изслушват един друг и обикновено говорят за напълно противоположни неща.

И още:

Петте най-популярни причини за скандал между влюбени

Причината, заради която двойките се карат 104 пъти годишно

Кога хуморът надделява над караниците между съпрузите?

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук