Повечето водни басейни са безопасни и забавни. Но има и такива, които са малко по-различни. Те са някои от най-страшните и опасни води. Вижте ги:

Врящото езеро

Врящото езеро се намира в Доминика. Водата в него е около 200 градуса. Ако някой реши да поплува в него, ще умре за няколко секунди. Причината водата да е толкова гореща се дължи на вулканите, които го заобикалят. През 2007 година. Режисьорът Джордж Къриъс става първият човек, прекосил Врящото езеро, но по въздух. Той е бил вързан с предпазни въжета, а в ръката си държал торба, пълна с яйца с намерението да ги свари. Но те изгорели.

езеро
Thinkstock/Getty Images

Голямата синя дупка

Езерото е един от най-опасните водни басейни. Намира се близо да брега на Белис и е доста красиво. Но във вътрешността му има мистериозна дупка, която свързва голяма скална подводна формация от пещери. Корабите и подводниците не плават близо до това място, тъй като то действа като гигантска поглъщаща дупка. Тази дупка е забранена и за гмуркачи, тъй като там е пълно с рибата чук и акули.

Загадъчно морско създание изпълзя от водата на Тайванско пристанище (ВИДЕО)

Черната дупка в Андрос, Бахамите

Това е огромна дупка, пълна с вода. Намира се по средата на гъсто обрасла гора. Само един гмуркач е влизал там, за да изследва този воден басейн и е излязъл жив от него. Черната дупка е дълбока 48 метра и е дом на опасни диви животни. Но причината гмуркачите да не могат да се върнат от там е количеството сяра във водата. Ако се потопите в Черната дупка, кожата ви може да бъде разядена от сярата или пък да бъдете изядено от опасни водни животни.

Кои са най-опасните риби в света?

Бермудски триъгълник

Бермудският триъгълник е една от най-големите загадки и до днес. Намира се в Атлантическия океани е водна зона, условно оформена като триъгълник. Всяка година там изчезват самолети, кораби и хора. Той е дълбок 5, 500 метра, което го прави доста труден за изследване от учените. Има много теории, защо там стават тези аномалии. Някои от конспиративните теории твърдят, че там има паранормална активност и извънземни. Но проучване от 2014 година сочи, че там има газови джобове под водата, които се изкачват на повърхността и експлодират, като засмукват кораби и самолети.

Бермудски триъгълник
Thinkstock/Getty Images

Британци се изплашиха от риби, хранещи се с тестиси

Река Амазонка

Тя е най-голямата река в света. Дължината и е повече от 7000 км. Известна е със своите зашеметяващи гледки и опасности. Най-опасни в реката са дивите водни животни. В реката живеят пирани, електрически змиорки и анаконди.

Амазонка
Thinkstock/Getty Images