/ iStock/Getty Images
Надзиратели в главния затвор в Коста Рика часове наред дебнаха котка, която внасяла мобилни телефони за затворниците, съобщиха властите, цитирани от Франс прес.

„Арестувано“ магаре стана хит в интернет (СНИМКА)

Котката приносител била заловена след петчасово търсене, защото се скрила в канализационните тръби, веднага щом надзирател от близкия до столицата затвор "Ла реформа" в Сан Рафаел де Алахуела, я забелязал.

Маймуни използваха варел, за да избягат от лаборатория (ВИДЕО)

"Беше ни много трудно, защото се беше промъкнала в канализацията", каза пред журналисти Пабло Бертоси, директор по сигурността на местата за задържане.

Когато котката най-после се появила и била хваната, на гърба й имало раница с два мобилни телефона, зарядно устройство и две СИМ карти.

200 петли попаднаха в затвора

Акцията била проведена в условията на растяща загриженост на властите в Коста Рика, че в затворите нелегално се внасят мобилни телефони, които лишените от свобода използват за телефонни измами.

Престъпни групи често използват животни за предаване на пратки на излежаващи присъди лица. През 2015 г. гълъб с дрога, прикрепена за крачетата, беше хванат при долитане в затвора "Ла реформа".

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook
БТА