/ Gulliver/Getty Images
На откриването на Мондиал 2018 в Москва британската поп икона Роби Уилямс показа имидж на „лошо момче”. Изпълнителят без свян показа среден пръст.

Жестът си по време на изпълнението на Rock DJ певецът „маскира” с усмивка към камерата и добави към текста „I did this for free” („Направих го безплатно”).
 
Роби Уилямс скандализира при откриването на Мондиала, Fox се извини на зрителите (ВИДЕО)

В четвъртък, на старта на спортния форум на стадион „Лужники”, Роби изпълни някои от най-големите си хитове и заслужено обра овациите на публиката.
 

Gulliver/Getty Images


Скандалният му жест обаче не остана незабелязан и бързо повдигна въпроса към кого е адресиран. Вероятно това е отговорът на певеца към критиците във Великобритания, които възроптаха срещу участието му в церемонията в Русия. След като беше потвърдено, че Уилямс ще пее на старта на първенството, британски политици коментираха, че „Роби е продал душата си на един диктатор“.

Русия 2018: Светът е футбол! (СНИМКИ)
 

Gulliver/Getty Images


Политици и активисти разкритикуваха остро певеца и го приканиха да последва примера на редица британски държавници, както и на кралското семейство, и да бойкотира първенството. А причината властта на Англия да бойкотира форума е отравянето на Сергей Скрипал, за което бе обвинена именно Русия.
 
Американската телевизионна компания Fox побърза да се извини на зрителите си за кадрите. Още обаче не е ясно ще бъде ли санкциониран изпълнителят за фриволното си поведение.
 

Роби Уилямс
Gulliver/Getty Images


Футболистът Кайл Уокър пък даде друго разяснение на ситуацията. С шеговит тон той заяви, че жестът на британския изпълнител бил поздрав за английския национал Деле Али.  "Стана хубаво, че Роби прати поздрави на Деле Али", написа той Twitter, като придружи публикацията с видео от забавната случка.



Роби Уилямс не е в Русия за пръв път тази година. По-рано през 2018 г. той пя в Санкт Петербург за 25-годишнината на руския телеком МегаФон. През 2014-а се твърди, че е изнесъл мини концерт пред най-вътрешния кръг на Владимир Путин, поръчан от собственика на Челси Роман Абрамович.