/ Gulliver/Getty Images
Луис Капалди и Дейв взеха основните отличия
Шотландският певец и композитор Луис Капалди и лондонският рапър Дейв получиха основните отличия на церемонията по раздаването на наградите на британската музикална индустрия БРИТ във вторник, съобщи АП.



Какво подготвят организаторите на наградите БРИТ за 40-ото юбилейно шоу?



Били Айлиш и Тайлър дъ Криейтър бяха сред международните победители на тазгодишното издание на наградите, което беше критикувано за ниския процент на номинираните жени.

Дейв спечели приза в категорията албум на годината с "Psychodrama".

Дейв спечели приза в категорията албум на годината с "Psychodrama"
Gulliver/Getty Images

Капалди получи наградата за песен на годината за "Someone You Loved". Той получи приза и за най-добър нов изпълнител на церемонията, която се проведе на лондонската O2 Arena.

Стормзи взе първото място в категорията най-добър британски самостоятелен изпълнител на годината. Това е вторият път, в който той печели приза. Мейбъл, дъщерята на певицата Нене Чери, стана британска самостоятелна изпълнителка на годината.



Наградата за най-добра международна самостоятелна изпълнителка отиде у Били Айлиш, която спечели пет награди "Грами" миналия месец. Водещият на церемонията, комикът Джак Уайтхол, определи 18-годишната суперзвезда като "единствения тийнейджър, който кара Грета Тунберг да изглежда мързелива".



Певицата Селест получи награда БРИТ за изгряваща звезда, "Фоулс" бяха обявени за група на годината, а призът за най-добър международен самостоятелен изпълнител отиде при Тайлър дъ Криейтър. Той иронично благодари на бившата британска министър-председателка Тереза Мей, че преди пет години му забранила да влиза във Великобритания.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА