Хотелът дава чудесна възможност за наблюдение на приказното Северно сияние
Хотелът дава чудесна възможност за наблюдение на приказното Северно сияние / ThinkStock/Getty Images
Плаващ хотел под формата на гнездо ще отвори врати до края на месеца близо до село Харадс в Северна Швеция, пише в. "Метро".

"Аrctic Bath Hotel" е място за почивка, което се носи по местната река. Или поне през лятото. През зимата той засяда в леда.
Дизайнът му наподобява купчина пръчки, образуващи птиче гнездо, което свети от вътрешността. Сградата е изцяло бяла, за да се слива с фона от сняг и лед наоколо.

Интериорът е луксозен. Арктически басейн е разположен на открито в централната част на хотела. Температурата на водата му е затоплена само до 4 градуса Целзий, така че е малко студен за разпускане, но е чудесен начин да се почувствате освежени.
След като се гмурнете в басейна, може да се сгреете в някоя от четирите сауни на хотела или да си вземете гореща вана. При желание, можете да се охладите допълнително в ледената външна вана. Хотелът предлага и различни СПА услуги - масажи, процедури за лице и други.
В хотела има шест стаи, които се носят по водата, отделени от главната част, за да подсилят усещането за спокойствие и пълно уединение. Всяка от стаите има големи прозорци. Ако сте късметлия, може да видите северното сияние, докато сте се сгушили под завивките.  
За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook тук
БТА